Vad gör en snickare?

Jag är en snickare i Mantorp och jag har en blogg. Här skriver jag om det mesta som jag är med om och jag får även en del frågor från er som följer mig om hur det är att jobba som snickare, så jag bestämde mig för att skriva ett inlägg om det.  

Det finns olika typer av inriktning och alla har olika specialiteter inom yrket. Jag är en allround-snickare, det vill säga jag kan göra lite av varje. Men det finns dem som är specialiserade på till exempel golvläggning, möbelrenovering eller arbeten i trä. 

Jobbet är mycket varierande och det beror på vad för typ av arbete man utför. Man kan tillverka nya möbler, bygga om eller reparera gamla saker. En snickare måste vara snabbtänkt och ha förståelse för hur olika material fungerar. Man behöver dessutom kunna jobba snabbt och effektivt med hög kvalitet på det man gör. Jag kan säga att det är många gånger som jag har varit med på olika renoveringar, det är roligt. Andra gånger ska man bygga till eller bygga om och ibland gör man mindre jobb som att snickra en trappa eller en skohylla. Man träffar många människor, och alla som har med folk att göra vet ju att en del personer är lätta att ha att göra med, medan andra kan vara riktigt jobbiga. En del ska bara ha någonting att klaga på, men man får hålla masken, för man vill inte att kunden ska snacka skit om en, så även om man får lust att säga ett sanningens ord får man bita sig i tungan.

Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara någonting annat än snickare och jag kan verkligen rekommendera att ni utbildar er till det. Hoppas ni fick svar på era frågor, hör av er annars!